31.12.10

Old and new tid är ingenting.

Idag hans födelesedag och jag undrar vad han gör. Det är svårt att vara eller snarare känna sig ensam. Jag har väl kommit till den delen där jag bara ser det som var bra. Igen. Jag hade bara aldrig kunnat tro det här förut. Nu 19 och jag undrar om han träffar sina vänner. Jag hoppas det.
Jag hoppas att han är lycklig och mår bra.

Nu ska jag inte vara patetisk längre.

Jag har ju saker att tänka på idag, som om det vore någonting nytt. Jag borde duscha och bli pigg och sedan få energi till att göra allt det andra, som att städa undan, gå ut med sopor, göra rent och snyggt och vänta på att få möta det nya året. Mitt nyårslöfte är att göra 2011 till ett år att minnas och se tillbaka på som ett år då jag växte. Och som jag kände det mesta som att jag levde. Nu har jag i alla fall mål.

Jag drömde konstigt i natt, typ det värsta man kan tänka sig. Först att jag åkte till honom med Mendy och det var konstigt, men minns inte honom, bara hans föräldrar. Sedan att vi levde i en Harry Potter-värld, att jag såg Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 och sedan såg trailern till part 2 men att jag då på något sätt hamnade i den världen. Och Voldemort höll på att ta över hela världen, och det skulle verkligen hända. Samtidigt var jag hemma också, i vardagsrummet och var rädd så jätterädd och mamma och pappa skulle lägga sig för att sova och jag bara: Men han är ute där, vi är inte säkra någonstans inte ens här.
Och så drömde jag om att Susan Bones (Hur i hela friden kom det namnet upp i drömmen?) skulle skydda sig själv för att hon redan var nära att dö en gång, och skulle försvara sig med Avada Kedavra, men dödsätaren utförde väl någon Expelliarmus-förtrollning så besvärjelsen sköts tillbaka på henne själv så att hon dog på sekunden. Med ett skrik.
Och till råga på allt så hade jag någon franska uppgift och Madame Lacaze och vår senaste lärarassistent eller var den andra Maria där också? Hm.. Ja, kul var det inte i alla fall.
När jag äntligen insåg att jag kunde vakna igen så kände jag mig helt ställd och korkad som inte insett att det hela var en dröm och att jag kunde ha vaknat tidigare... Skönt att vakna, men det satt kvar ett tag. Aja.

Gott nytt år.

30.12.10

wie wie wie wie wie!!
BELLE AND SEBASTIAN 3 APRIL CIRKUS.
ja, lägger jag pengar på skivor eller konserter nästa termin?
kommer betala 1200! jävlar.
men just det, får lite extra pengar i slutet av januari. men jo.
antar att jag hur som helst måste dissa Band of Horses. Sorry, guys.

This day was neverever a day in my life.

Orbiting, what is that? I don't know the word. Jaha, kretsande. Omloppskretsande.
Why is the telly on in my livingroom? Unheathly me wants to make chocolateballs.
Ska kolla om det fortfarande finns biljetter kvar till Interpol. Ja, det finns! Kommer ha värsta festivalkänslan. Ena dagen Håkan Hellström, andra dagen Interpol. Tänka sig. Hoppas skolan inte håller på att döda mig just då!
Och jag som var stressad i början av november att jag inte skulle få biljett. Undrar hur stora Interpol är i Sverige egentligen? Det är klart att många känner till dem, så tänker jag i alla fall. Men jag funderar i alla fall. Det kanske bara är en krets. Och mamma som tjatar "Du kan ju inte åka dit om du inte åker med någon annan." Det är klart att hon har rätt, det skulle inte vara lätt att klara sig själv där. Jag vet inte ens vart Cirkus ligger! Herregud.
Vad är det som inte kan repareras, censureras, som inte har någon rättvisa, som inte är blind, men gömmer ögonen i händerna, som inte har nån anständighet, inte behöver kläs upp i skönhet, den kryper inte för nån, den väntar inte på nån.
Lite tråkigt att jag missade mitt favorit Friskis&Svettis-pass idag, men det är så ibland.
Idag har jag tittat mycket på TV. How I Met Your Mother om brunch, Oprah om våld, Ellen Degeneres om Paris Hilton till Aspen, Vänner om Monicas sexljud, Made om tjej som vill lära sig att åka motocross, 16 and pregnant om pengar, Rachel Allen: Bake om bröd och cupcakes, Scrubs om föräldrar och om tävlingar, Cougar Town om att göra människor glada, Vänner om Valentine's day, Vänner om Joey som berättar för Ross och Rachel om Rachel.
Nu sitter jag här 40 minuter senare och är faktiskt något förvånad. Det är klart att jag inte såg allt av allt.
Ibland behöver jag sådana dagar, inte för att jag behövde den här.
Fast jag behövde inget annat heller.
Inte idag.

29.12.10

Julhälsning


Från de förra kattägarna!
Vilken fin katt vi har.

As far as I'll come.

Treetops, oh, treetops. You must be very philosophical.









I will always be better than before. That will be my goal through life.

I'm actually home and happy.
I've just opened some forgotten christmas presents from mom and dad, and they were awesome. Therefore I now sit by the kitchen table wearing my new tights. It's a little bit sad since I'm supposed to work out wearing them, not sit here like a frozen potato. And I'm not even cold.
Now I'm gonna install my new speakers. Gosh, I hate this tape... Oh! Ready to go. Oj oj oj, too loud!
Oh, how I've missed Spotify.
If ever there was someone to keep me at home it would be you.
I got Into the Wild for Christmas, and I've watched it one and a half time already. It's the best movie ever. It makes me become real.
And you know, if he wouldn't have done it, who would then? He had almost all rights. I'm sorry for his sister though. But again, who would?
Someone has/had to.
Society, have mercy on me.
Hope you're not angry if I disagree.

I'd like to do things too.

Now I'm being boring again. Still, New Year's Eve, I'm gonna be fun and have fun. I hope there will be awesome music at GH.

And soon there will be spring. At least I imagine.

19.12.10

No one belongs here more than you. Where are you?

I just couldn't stop myself.
Tonight I remembered. Oh, those times...
I found my book, and I had totally forgot about that sentence I once found in the paper and glued onto the front.
It hit me tonight.
I'm thirsty, want to get some milk. Mmmmm.
I wonder why milk tastes different at different places, in different countries.
I remember, a couple of years ago, I wanted them to let me become a tree when I die.
So that I could grow, and live as a tree once.
You know, put my ashes under the ground, and put some seeds there, and let it grow.
How weird and wonderful.
Now I just want to live.
I cried when I saw that Scrubs episode, first season. With that lady, that claims that she is ready to die.
It's beautiful, but still I cried when I saw it this week. I haven't before, though.
I miss watching Scrubs.
I miss my lessons in Filmkunskap. It was so interesting and I love finding and searching for symbols. Everywhere, actually.
I know what I'm gonna do when I graduate. I'm gonna write a letter to all of those teachers that I've loved, and tell them about it. I know, maybe it's a little weird, but I could imagine that they'd need that.
I long for spring.
I wanna go to Paris, I wanna meet the atmosphere. But I'm not sure if I could stand being there alone. I'd probably be scared. Or, I don't know really. I don't think I'm gonna have to worry in the centre of the city. But I'm never gonna visit Porte de Bagnolet again. I wonder why they let us go there.
Oh, what an anger I felt inside just for a second.
Now it's getting late again, according to my clock. Still, I slept for two hours or maybe more, before.
I wanna go to France with someone. I want to.
I want to stand there on the field like Monet's wife with the parasol wearing a white dress like that.
I like having the picture by my window.
It's nice for imagination.

I'm scared of your smell when I don't smell it.
Everything's so scary when it's not now.
I want something to occupy my mind, something to dive into.
Like sea, like drinks.
Like icecream with maringues and fruit.
I would really love that.

It's nice for imagination.



And now I've totally changed my mind about the phenomenon...

Just my weekend where it was and when and then nature candy.

Så i går morse var jag egentligen trött, eftersom Julia kom hem senare med tåget i förr går kväll, vid 2-tiden kanske vi lade oss. Gick upp tio.
Följde med till IKEA, följde med Julia på stan ett bra tag, kom hem och började göra i ordning allt.
Åtta var vi hos Johanna och skapade stämning.
22.15 stod vi i kön utanför V-dala. I felt ready I guess.
Och vi var där och dansade, men det var inte så roligt som jag hade hoppats på. Ärligt talat, så tyckte jag inte om stället alls. People are boring.
Men vissa låtar var bra, och det var roligt för många hade jag lyssnat på under dagen, och så spelades dem där, och det var ju trevligt.
Sista låten "För en lång lång tid".
Vi gick hem vid tre och jag tror vi var hemma vid halv fyra, på grund av garderoben.
Antar att jag somnade vi fyra, och jag fick bara sova 4 timmar, för idag skulle jag upp och jobba kl 9. Med att bära möbler på pappas skola, där han jobbar. I källaren stod de. Stolar, bord, skåp och allt vad du kan tänka dig. Det var tungt. Men vad gör man inte för pengar...
Men bättre det än att vara bakis hemma här. Bättre att göra något, och det var inte så farligt, för jag dricker aldrig så mycket längre. Det är inte kul då och det är inte kul sedan.
Följde med mamma och Julia till Ica Maxi och julhandlade, mysigt.
Kom hem och fikade Saffranslängd, Pepparkakor och Glögg och firade på så sätt 4:e advent.
Because that's what Swedish people do.
Sedan. Lade jag mig. Bytte om till pyjamas. Klockan är 16.41 och jag är trött, men det är så underbart här under täcket. Med fötter som gör ont, de vilar sig nu.
Med tankar som gör mig illa, de har precis gått ut.


This was the most beautiful phenomenon I ever noticed this time.

18.12.10

Tidy up, I said to myself, and then I became a crazy person and never stopped.

texter av minnen är inte alltid så kul, eller snarare intressant kanske. jag slängde det mesta, threw it away, men sparade en del för att komma ihåg eller snarare se mig själv annorlunda än som jag gjorde innan, men fortfarande nu, och inte då.
det bästa jag hittade när jag städade var en lapp från Hugos där Olle hade skrivit bra saker om mig, så att jag kan visa det när jag söker jobb. jag undrade vart det hade tagit vägen.
jag hittade också kladdmassa, according to google translate it's smudge mass in English, but I'm not convinced.

för nu har jag kunnat sätta upp bilderna på garderoben så att de sitter bättre, och även sätta upp de bilder som fallit ner gång på gång och även satt upp lite fler nya bilder. nu är väggen nästan full och jag tror faktiskt att jag vill ta kort på den och visa. vänta lite.

Nej, jag är inte fotograf, och jag redigerar inte mina bilder särskilt alls eller speciellt.
Och bilderna är lite sneda, uppenbarligen såg jag inte det förut.
Jag ska rätta till bilden på tjejen som säger "Take a bite out of life!" för det såg jag ändå förut. Jag trodde det löste sig, men uppenbarligen, apparently inte.
Annars tycker jag att det bara gör att det ser lite mer levande ut. Det är ju inga familjefoton, ju.
Jag tycker att det ser lite lite ut på bilden, men det ser mer ut i verkligheten.
Men ingen ser omständigheterna på en bild.
Jag har förresten också städat i bokhyllan och slängt, eller nej inte slängt, lagt undan det som jag inte vill ha kvar längre och det gjorde att det blev finare och tommare och såg lite mer städat ut, inget ligger längre huller om buller (that's helter skelter in English).
Higgledy-piggledy var också ett roligt ord för det.
Men som sagt, nej.

Och jag kunde aldrig hitta rätt beskrivning heller.

15.12.10

Greenpeace, evidently.

Ehm woops or whatever.
So, this guy just knocked on my door and wanted me to join Greenpeace. Well, I sort of did...
And also, I said I was willing to donate 100 kr/month. Oh my god, I hope this wasn't a mistake.
BUT YOU KNOW WHAT I JUST FIGURED OUT. Instead of paying spotify 99 kr/month I'll do this instead. SO GREAT. But it's not like I've ever payed Spotify anything, I have Spotify open, or whatever it's called. So, I think this is better, and WILL DO.
It's just. I hope Greenpeace is a good organisation (with an "s" or a "z"?)
Guess it's better than nothing, but still. Well, shit the same.
And I just couldn't stand to say no, when it's so freaking cold outside, poor guy. And he seemed so happy when I told him I'd join and donate. God, I'm a weak person.
And this is me trying to be real, not serious. Real.
Cause who really wants to be serious? That's just for the jokes' sake.

13.12.10

Som jag hade dig förut

Jag:

Jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här
Nu kan det va försent
att säga som det är

Du:

Jag vet att det är svårt över telefon
Men när jag har dig nära
Vill du därifrån
Jag vet att du har tänkt
Men berätta hur du mår

(Det är dags att lägga på
Men att stanna känns så rätt)


Jag vill ha dig nu, som jag hade dig förut.
Jag vill ha dig nu, som jag hade dig förut.
Jag vill ha dig nu, som jag hade dig förut.
Jag vill ha dig nu, som jag hade dig förut.


Det känns jobbigt att höra sånger som går igenom.
Visst har ni känt allt så ibland? Det bara påminner och påminner.
Nu vid middagstid får den mig att gråta. Fast när jag kom på att middan står på diskbänken och rusar dit så är det över som att det aldrig fanns.
Tänk att det finns andra. Det finns andra.
Som känner precis så.
Men jag kände mig annars väldigt glad när jag gick hem idag också. Jag vet inte vad som händer inom mig.
Att säga som det är, varför är det så?
Nu ska jag äta, och sedan läsa psykologi, som är jobbigt att läsa när man är ledsen för det känns som att man känner igen sig, men inte får. För att man inte själv känner så starkt. Det är bara wanna-be.
Annars kan det ju vara intressant. Och religion, förstår inte varför man inte läser det i USA. Jag skulle också tro att alla muslimer var terrorister då. Nu tycker jag så synd om dem som inte är det.
Everybody's got a hold on hope, it's the last thing that's holding me.



Men aldrig nått ut. 

12.12.10

Schedule I guess.

I am gonna do like this. I'm gonna graduate, I'm gonna get a job, I'm gonna work, I'm gonna go to the Håkan Hellström-concert the 9th September, and after that I'm gonna leave.
As simple as that.
My sister told me to go to Nice. I'm thinking about that. Then you can go with Swedish students and study French over there, and have a great time. Imagine that! I'd grow.
But what about Montréal? Well, I'm gonna think about that too of course. But I think it'd be easier if I went with Swedish people, and make friends instead. Montréal can wait.
Even though it'd be awesome.
What's not going to be awesome is that I haven't finished my book which I should've read until tomorrow. I guess I could finish it tonight, it's not that long.
I know I won't finish Dorian Gray 'til Wednesday, that's just impossible. To read more than half of the book in one week? No way, mr. Lundqvist.
But what I'm actually gonna achieve next week is this; I'm gonna summarize the chapter about Socialpsychology, I'm gonna study Islam, Christianity and Judaism and finally, I'm gonna bake something for our Klassrumsfika on Friday. Boy, we're gonna get so faaat..

Where did all the songs go? They are not in our playlist, I think it all went too fast.
We're slow.

Julgröt, julbak, saffransbullar, multihuge saffranslängd, rocky road, chokladkola, facerape, film, mat, drama, det skulle ju va dans dans dans!



















10.12.10

Tout ce que me fait heureuse.

le petit déjeuner avec le nutella, la baguette et le jus d'orange. mmmm.
det var en bra start på dagen och jag och teresia gjorde klart vår spellista och skickade den till henrik så att den kommer att spelas någon dag nästa vecka, vilket kommer bli toppen. var så glad idag och hittade en ny kappa på h&m som jag lade undan och tänker köpa imorgon med pengar som mamma och pappa är skyldiga mig, och tränade med ella och teresia på medelpass som var helt okej kul, och så hoppade jag nästan på hemvägen för att jag kände mig så glad av en anledning som jag inte känner till men så var det minsann och tänkte på cykelkorgen i trädet och att värma sig i ett kylskåp eftersom jag kände kylskåpslukt och tänkte att det är som att vara i ett nu men så kom jag på att ett kylskåp är varmare än det är ute och då kan vi ju värma oss där men för att inte tala om morgondagen som blir så mysig hoppas jag och för att inte tala om att julia snart kommer hem, om en vecka bara, förresten ska jag ju en massa nästa vecka, dåligt och bra, det är som alltid.
hoppas verkligen att jag kommer att gilla jackan i morgon också då får ni se.
sluta elda upp dig själv.

varför är alla på dåligt humör på fredagar? jag är nog det för att jag känner att jag inte har någonting att göra och som att det borde finnas roligare saker att göra än att vara hemma och titta på idol. förra fredagen var ju helt jävla awesome, men i kväll har jag bara tråkigt, låt inte lyckan som jag kände gå ur mig.
jag längtar nu till våren så att jag faktiskt kan gå i shortsen jag sitter i just nu utomhus och känna solvärme på morgnarna då den inte är alltför varm utan man känner att allt hela världen och livet och själen och jag själv helt och hållet föds till liv igen vi behöver inget mer för vad är det vi behöver mer.
oj, hjälp, nu rapade jag. det var julmustens fel.
men visst är jag glad att det är såhär, att jag är själv, att jag inte är tillsammans med någon. det tog hårt på mig tror jag. och jag är mig själv även om jag har tappat lite av min styrka på andra håll. men det är sådant jag får lära mig igen och hitta krafter från andra håll som gör att jag orkar.
och nu är det tanken på london som slår mig jag saknar den platsen. det var fint att vara där i våras. som sommar var det. sommar i en glass och på piren och på uteserveringen och solstolar och strand och vissa små doppande fötter.
allt som gör mig lycklig.

8.12.10

"Why do you live?" "Because I have something worth living for."

Never better

Have yourself a great laugh and try to get over it.

Herregud vad glad jag känner mig nu. I kväll ska jag äntligen se Harry Potter! Jag ska se den med pappa, det känns som när jag var liten och såg Harry Potter and the Prisoner of Azkaban med honom. Och dessutom den största biografen i stan.
På fredag blir det fransk frukost i skolan och på lördag julmys med Jessica, Amanda och Christine med allt som man ska och får göra, men det skönaste av allt (för att det gör allt det andra så mycket bättre) är att allt jobbigt med skolan typ är slut nu och när Julia kommer (om 1 1/2 vecka!!) så ska jag och hon ut på nation! På V-dala, the Concretes! Ska bli fett.
That's right, jag ska skaffa gästkårleg.
Och jag kommer över saker, jag går förbi, jag går vidare, precis som jag nu vill och behöver. Allt det är över.
Älskar.

5.12.10

Something's lost and nothing's gained, this is my final say.


-Because I can.

All the leaves are brown
and the sky is grey
I've been for walk
on a winter's day
I'd be safe and warm
if I was in L.A.

California dreamin'
on such a winter's day.

Det hade varit fint att göra något idag, snart är det lov, då kommer Julia och vi ska ut på nationer och dansa, och då upphör allt annat för att vi kan.

4.12.10

Tonight I really wanna watch Ally McBeal and I'm so gonna.

But I'd rather go to Orange tonight and dance to Belle & Sebastian. But since I went there last night I don't think future me is gonna love past me for that.
So I am being the smart person, and therefore I'm gonna stay home tonight and watch Ally McBeal even though I'm probably gonna do it on my own.
Sara's working I'm dancing Cecilija's dancing seducingly and mom's sleeping in the livingroom and I think she needs that.
What I need is to keep going with this psychology studying for the test on Tuesday. I'm going to feel awesome afterwards, I know, but then there's this French thing which I don't know if it's gonna be oral or writing and then there's religion of course.
I know something about love, you've gotta want it bad.
If that guy's got into your blood, go out and get him.
Hejdå nu fortsätter jag tills jag slutar.

2.12.10

It's like Narnia outside and somehow I wish it was true.

Went home after lunch today, feel a little guitly about that but I didn't feel well, felt like I shouldn't stay.
Fell asleep with Ida on my belly, and it was nice I guess but still don't know what's wrong.
I drink hot chocolate from a ball right now like French people do. I even bought it in Paris.
Just trying my best to become less tired. I know, I know I should hit the gym, but there's a long way to walk and it's cold. But Teresia and I will maybe go there tomorrow since we're not studying French anymore, I thank God for that people.
And what else is there to do tomorrow? Swallow my sorrow? Naaah, does not sound like a good idea, hope it will be fun. I hate judging people. Like, I hate to judge people, but I hate to be judged by people.
I don't even think I should feel like this.
Today it's dark in the opposite apartment once again. I'm gonna make up a story about that dancer. Maybe it's a guy. He has this boring job where he has a boring office, even though he's funny himself. So, once or twice a week, he leaves a little too early, runs to that empty apartment where he's alone. And then he starts to play some music. And then he starts dancing. Like crazy.
I wonder when he'll be back.
OH MY GOOOOD! SOMEONE JUST TURNED ON THE LIGHTS. WOAH that was scary!!!
Where is the crazy dancer??? Hmmmm, I think I just saw a head. Yeah, I totally see something...
Guess he won't dance today.
I'd really like to know why that room is empty, or at least looks empty from my kitchen.
Yes, I know that my behaviour belongs to a 85-years-old, and that I definitely have more important things to do, but I've gotta stay dreaming.

THE WORLD IS LAZY, BUT YOU AND ME WE'RE JUST CRAZY. SO WHEN I'M WITH YOU I HAVE FUN.

Jag känner inte igen mig
nej, slutet har nog slitit hårdare på mig
så jag säger inget,
vill inte förneka det.

1.12.10

Missing myself more than ever.

I miss beautiful things. I miss having life in my hands. I miss going out on the street without feeling ashamed. I miss my sister. I miss having talks. I miss confirmation. I miss having selfconfidence. I miss last spring.
No one is dancing in the opposite apartment today. Today there's only darkness over there.
And everything's white and clear. When I fall asleep early and sleep for about 9-10 hours, I dream about everything. Tonight I dreamed about me and my friends going to a concert with Band of Horses, and I was devistated because I had forgotten to listen to their songs earlier. Now I know what I've gotta do.
FYI, these are only excuses for being nobody. For being quiet instead of being nice and social.
She's falling asleep, heavy, on my hand. My typing is making her fall asleep.
What if I lived in Middle Earth and fought for the survival of the world and actually made it.
I'm gonna fight 'til the day I die. 'Til I die.
Now the Christmas tree shines once again, and I wonder if the lantern outside the door way over there is gonna make it or not.
I guess no.