31.10.12

Tanken uppfattades långsamt som sökandet efter växandets stöd.

Kanske att vår växt i fönsterbrädet i köket kommer att växa och bli stor kring dess blompinne. Jag får uppfattningen att jag själv växer kring ett slags blompinne som gör att jag successivt växer på höjden men knappast utan det stödet. Jag tror mitt sökande är sökandet efter det stödet. 
Jag fick en värkande kropp efter joggingturen, men jag myste ner mig i soffan med varm choklad och "Så mycket bättre". I kväll ska jag äta fin middag framför "Bonde söker fru". Ja, det är ibland så jag planerar min vardag. Däremot glömmer jag inte bort att ägna mig åt "Filosofiska rummet" (detta avsnitt angående antropocentrism; människans benägenhet att sätta sig själv i centrum framför andra arter) och läsning som gör att jag hamnar i en annan tid och i en annan värld. Nu är det dags för potatisklyftorna att ställas in i ugnen. Om en kvart skall jag sätta på tv:n för "Halvåtta hos mig". Jag har även sett sista avsnittet på näst sista säsongen av "Desperate Housewives" idag. Bara för att för mig själv inse hur stor roll media har i mitt liv i detta livets ögonblick.
Kommer inte på fråga att prata om något annat verkar det som. Jag blir sugen på kaffe och en saftig bulle. 
Basilikan växer och växer, än. Det berör oss alla att se något växa. Och vilken smärta när vi står still.
Roligt att så många ljud låter samtidigt. Radion, datorn, ugnen, oljan, potatisen, dörren.

14.10.12

Back to belonging.

Egentligen känner jag inte för att skriva något alls. Om jag kunde prata om dig med dig så att du förstod hur du är. Jag tränade och cyklade blöt och kall hem och väntade på den varma duschen som till slut skapade imma på rutan. Min framtid är äntligen ljus och pressen svalnar sakta men säkert. Det är precis som det ska vara. Jag har hittat tillbaka till vad som tillfredsställde mig för någon månad sedan. Jag börjar tycka att saker är kul igen och jag har någon sorts bra känsla som inger mig motivation. Jag läser, lyssnar, rör mig, donar. Jag tror att det är att så fort någon kommer och påstår att det jag håller på med är ohållbart och fel så bryts allting ner. Jag tror absolut att jag kommer att klara mig galant. Jag ska söka till Socionomprogrammet till vårterminen. Det blir nog toppen. Jag kommer att ha fantastiskt kul, få inkomst och samhörighet och plugga för ett gott mål. Jag är taggad och verkligen redo. Man kan till och med tillbringa praktiken utomlands. That's the dream.
Jag väntar på Filosofiska rummet. Jag tror att det kommer att handla om varför vi tror eller varför vi ska tro eller om vi tror att vi behöver tro. Äsch, nu svävade jag bort lite grann. Det handlar om tro i alla fall. Killen på Ekot låter lite som Peter Jihde.
Jag har börjat läsa en ny bok som är ett mästerverk om medeltidens England. Jag tror att det var precis vad jag letade efter. Jo, ja, den heter "Svärdet och Spiran" av Ken Follett. Jag ville ha ett medeltida äventyr, något som påminner mig om en bra bok från högstadiet. I England. Det är något mystiskt med det, tror jag.
Det är kallt och grått idag men jag befinner mig i en mysig tillvaro inuti mitt huvud. Men det var skönare i badrummet där torktumlaren värmde mig. Jag trodde att ett fönster stod öppet när jag kom ut därifrån, hu. Men så var det inte ens.
Vilken vacker och bedårande musik, toner som inte saknar någon känsla.
Jag tror att jag har slutat nu.

4.10.12

No one knows if she's a lonely girl.

pleasures of a secret sight
highly marked deep down
somewhere in our mind
how about a gentle touch
with some soft, warm smiles
and a kiss on the side
baby, it's alright
you've done enough
even for an unusual long lifetime
perfectly good for a soul like mine
try to find another one
disorientated and lost by your side
why are you kidding ourselves
i never mean to pry
i believe it's your indestructable pride
it'll be impossible to apologize
so please, just watch out
you've hurt my mind

3.10.12

Allt jag ville vara behöll jag alltid för mig själv.

Vi kallar det att lyckas när vi fungerar på egen hand med egna sysslor. Du får gärna komma fram och hålla om mig. Jag vet att isen är på väg att spricka. Då håller vi andan och säger ingenting. Vi kan fundera över vart vi ska hitta luften som hjälper oss att andas igen. Om vi klarar det här så vet vi att vi klarar allt. Men ibland är orsaken till att man klarar något för att man vet att man inte har någon annanstans att ta vägen. Antingen beror det på att man är för feg eller svag, eller så har man förlorat förmågan att föreställa sig. I morgon ska jag göra någonting för att byta miljö. Men vi skulle ju städa. Det kanske räcker. Men jag hade hoppats på mer. Vad ska man med fotografier till när det redan finns för många bilder i mitt huvud. Jag önskar att det var tid att fara. Du och jag kan slåss. Vi närmar oss varandra så sakta. Någonstans tror jag att jag har hamnat i en situation där jag alltid väntar på morgondagen. Det är det närmsta man kommer pånyttfödelse, men ändå med medvetenheten om vem man en gång var. Kloka tankar slår ut varandra om det inte bara handlar om kortslutning. Jag är ett perfekt exempel på en kliché. Jag går även emot vissa. Varje dag är som ett hundår, men i vissa fall räknar jag inte på det. Klockorna förlorar ibland helt sin innebörd och ändå flyta ut som i Dalís porträttering av sina tankar. Grymhet och grönska har ännu inte upphört att likna varandra som ett förfärligt skämt. Jag funderar över vad som är mest sårbart. Jag saknar dig. När man upptäcker att det är de mörka sidorna av en själv som verkligen räknas, då låter man känslorna ta över varenda handling och då välkomnas man till slut till den mörka sidan. Jag vet att den leker med ens huvud, frestar med godsaker såsom makt och ära. Jag vet inte vad det räknas som. Jag vet inte vad jag pratar om.

1.10.12

I loved you first.

You are my sweetest downfall
I loved you first, 

I loved you first
Beneath the sheets of paper lies my truth
I have to go, 

I have to go
Your hair was long when we first met
Samson went back to bed

Not much hair left on his head
He ate a slice of wonder bread 

and went right back to bed
And history books forgot about us 

and the bible didn't mention us
And the bible didn't mention us, 

not even once
You are my sweetest downfall

I loved you first, 

I loved you first
Beneath the stars came fallin' on our heads
But they're just old light, 

they're just old light
Your hair was long when we first met
Samson came to my bed

Told me that my hair was red
Told me I was beautiful 

and came into my bed
Oh I cut his hair myself one night
A pair of dull scissors in the yellow light
And he told me that I'd done alright
And kissed me 'til the mornin' light, 

the mornin' light
And he kissed me 'til the mornin' light
Samson went back to bed

Not much hair left on his head
Ate a slice of wonderbread 

and went right back to bed
Oh, we couldn't bring the columns down
Yeah we couldn't destroy a single one
And history books forgot about us
And the bible didn't mention us, 

not even once
You are my sweetest downfall

I loved you first.